Lyckad variant

Premiärupplagan av Babolat Veteran Sprint Cup innebar en spelintensiv eftermiddag i Strandbjörkshallen för 25-talet herrar i skiftande ålder och spelstyrka. Ett var emellertid gemensamt, spelglädjen och entusiasmen.
Även om det spretade i spelstyrka i det inledande poolspelet, var det uppenbart att behållningen var stor i hela gänget. Det rikliga matchandet – själva idén med sprintvarianten – leder till att de flesta får vinna åtminstone någon match. Därutöver får man chansen att spela mot gamla storheter som ”Tobbe” Thestrup och Anders Fransson, en ynnest förunnad få lirare på motionärsnivå.
Att Anders och ”Tobbe” ställer upp i sammanhang som detta är givetvis guld värt. Båda håller yppersta nationella nivå i 45-årsklassen och är fysiskt imponerande fit. Deras avgörande fight i slutspelspoolen var en giganternas kamp, där det också stod klart, att den starka vinnarviljan är väl konserverad hos båda.
En annan intressant reflexion: De tidiga 50-talisterna är en sällsynt väl konserverad  grupp i VTS. Per-Mats Carlsson och Per Reinholtz spelade 55-årsfinal, lillebror Åke Reinholts var i semi. Ulf Lundblad var anmäld men tvingades lämna återbud. Bosse Widerstedt syns också regelbundet på banorna i hallen. Hela gänget tillhörde Smålandseliten som juniorer. Per har vunnit lag-SM-guld med VTS.
35-årsklassen var den enda med externt folk på prisplats. Mattias Hedefalk Karlskrona förlorade i poolspelet mot Björn Lidestam Mjölby men tog revansch i en tuff final. Salomoniskt alltså!
Dagen avslutades med kaffe och Roger Nydahls utsökta bullar kombinerat med en summarisk summing up. De synpunkter som kom fram var översvallande positiva. Ett allmänt önskemål var att göra tävlingen permanent och gärna att komplettera den med en utomhusvariant.
Babolat Veteran Sprint Cup i sin förstlingsversion kändes mycket bra. Gensvaret från spelarna var långt utöver vad man är van vid.
Det mesta var alltså positivt denna lördagseftermiddag, men lite smolk i glädjebägaren var att sprintvarianten inte förmått få till någon enda av tre utlysta damklasser.

Annonser

One Response to Lyckad variant

  1. […] Jag ska inte skriva mer om evenemanget, det går att läsa en fyllig rapport på Åkes blogg. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: