Klokt, Viktor

Det pågår en serie s k futuretävlingar i Sydsverige. Denna veckan spelar man i Karlskrona och de två följande i Båstad. Svenska Tennisförbundets satsning på tävlingar i denna kategori, den lägsta på proffstouren, innebär bl a en möjlighet för unga svenska spelare att med rimliga ekonomiska uppoffringar pröva sina vingar.
Viktor Odenbrink fick ett erbjudande om wild card till huvudtävlingen i Karlskrona. VTS-aren lät sig emellertid inte lockas utan följde ”Fidde” Rosengrens råd att avböja erbjudandet, ett beslut som visade sig vara helt riktigt.
Viktor har haft vissa bekymmer med självförtroendet på sistone, ett skäl till att välja kvalspel. Ett annat var, att Karlskronatävlingen var säsongens första på grus och med minimal grusträning hemma i Strandbjörket på grund av den sena våren. Förnuftet talar alltså för en mjuk öppning, om det finns sådana på den här nivån.
Viktor tog sig till huvudtävlingen efter att ha vunnit två mycket nyttiga kvalmatcher. Stärkt av kvalvinsterna vann VTS-aren – vid det laget inspelad på gruset i Rosenholm – meriterande i första rundan av huvudtävlingen mot Tobias Blomgren KLTK. Minnesgoda VTS-are kommer ihåg att Viktor föll mot just Tobias i Glimstedt Open i vintras.
Att det sedan blev förlust i andra omgången mot toppseedade franske kanonservaren Olivetti är inget att skämmas för. Fransmannen har världsspelaren Mardy Fishs skalp på sin meritlista. Det viktiga var att Viktor kunde ta med sig tre sköna vinster och en (1) lika skön ATP-poäng från Karlskrona.
Lycka till i Båstad, Viktor!
– – – – – – – – – – – – –
Dagens stora frågetecken: Ullevi TK drar sig ur elitserien på både herr- och damsidan. Varför?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: