Det lovar gott, Kajsa!

Under något drägligare väderförhållanden än på lördagen hade ett fåtal närvarande VTS-are nöjet att  bevittna den mest löftesrika VTS-insatsen på mången god dag. Kajsa Rinaldo-Persson – 15 år först i slutet av året – kvalade helt sensationellt in i damernas futuretävling.
Och som hon gjorde det, VTS-tjejen. Spelet mot två år äldre och betydligt mer erfarna Gabriele Bertasiute måste vara det klart bästa hittills i Kajsas unga tennisliv.
Kajsa gjorde det allra mesta rätt och tvingade Malmötjejen på defensiven från start. Det, som gladde mest, var VTS-tjejens stabilitet rakt igenom. Det fanns inte en tillstymmelse till svackor varken i serven eller spelet i övrigt. De tunga grundslagen satt med god längd och bra marginal Två praktfulla serveäss i slutgamen var signifikativa.
Kajsa är alltså klar för huvudtävlingen i sin debut på den professionella arenan. Här möter hon i morgon Beatrice Cedermark Helsingborg.
Även Viktor Odenbrink, VTS-are nummer två i kvalfinalspelet, gick vidare, dock inte på det sätt var tänkt. Opponenten Jeffrey Mira-Svensson kastade in handduken vid 4-2 till Viktor i första set. Anledningen var skada.
Viktor hann dock visa betydligt aggressivare spel än i lördagsmatchen vilket lovar gott. Lottningen var emellertid en nit för VTS-aren. Viktor ställs mot toppseedade holländaren Boy Westerhof. Det är skräll som gäller, alltså.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: