Betygsättning

Nedanstående rader står att läsa på tennis.se:

”I övrigt var det tufft för de svenska damerna. Beatrice Cedermark vann svenskmötet med Kajsa Rinaldo Persson som ändå får VG för att ha kvalat in i turneringen.”

Är det bara tanklöst ordbajs eller menar skribenten allvar? För ovanlighetens skull är inslaget ej signerat. Enligt min uppfattning är betyget ett MVG med råge, om man som 14-åring kvalar in i en 10 000 dollars seniortävling, eller…

Annonser

6 Responses to Betygsättning

 1. Ola H skriver:

  Så känslig man kan vara! Till att börja med finns inte dessa fåniga betygssteg längre och det är bra eftersom de var helt utopiska. I alla fall VG och MVG. Den som har läst kriterierna för tex MVG i Svenska C på gymnasiet förstår vad jag menar – vilken 19 åring klarar de kraven som mer påminner om kriterier för ett nobelpris?

  Och ”väl godkänt” var väl prestationen i Båstad? Historien har ju uppvisat 14-15 åringar som vinner WTA-titlar som borde renderat MVG och att klara kvalet i en tia är väl just VG?!

  • Åke Magnusson skriver:

   Sorry, Ola. Vi har tydligen helt skilda referensgrupper. För mig är det naturligt att värdera Kajsas prestation i ett svenskt perspektiv och i ett sådant är det banne mej MVG att kvala in i sin första 10 000-tävling, speciellt om man är bara 14 år.

 2. Fredrik Tuvesson skriver:

  Vill bara upplysa Ola H om att de gamla betygstegen finns finns fortfarande, för bla åk 9-elever!
  Håller med Åke fullt ut när det gäller Kajsas prestation, det är definitivt ett MVG!

 3. Nisse skriver:

  VG eller MVG spelar väl inte så himla stor roll….Sofia Arvidsson o Åsa Carlsson vann 10or som 16-åringar o Maria Wolfbrandt spelade bra i dessa redan som 14-åring….Dessutom är standarden på dessa kval i Sverige inte att jämföra med liknande tävlingar i Italien, Spanien etc. Sen var det väl inga stjärnor hon slog i kvalet heller…
  Bra gjort men hon kan säkert ännu bättre!

 4. Anna skriver:

  Läser om kvalet i Båstad och vad avses med en tia ? Är det lägsta på seniortouren ? MVG ?? i tennis inte vet jag, men klara det i svenska C det är tufft, helt klart Ola

 5. tomtom skriver:

  Hur mycket och med vilken kvalitet tranar hon i veckan for narvarande och senaste aren? Och planerar framover kommande 1-2 ar? Lardom for andra och avgorande for hennes fortsatta framgang.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: