Styrkedemonstration

Två storfavoriter och ytterligare en inte fullt så given VTS-segerkandidat hade fått, enligt mångas uppfattning, onödiga – Kajsa Rinaldo-Persson undantagen – wild cards till regionsfinalen i SEB Next Generation Cup. Detta till trots gick samtliga sex klassvinster vid zontävlingen i Strandbjörket till hemmaspelare. En styrkedemonstration så god som någon.
Till yttermera visso var Tilda Loudd från Karlskrona den enda icke-VTS-aren bland sex finalister. Blekingetjejen hade länge och väl greppet om 11-årsfinalen mot Annie Heinonen. Annie agerade emellertid imponerande kallt och hade de starkaste nerverna, då avgörandet föll i matchtiebreak.
I semifinalen var Tilda rejält pressad av överraskande starkt spelande och ett år yngre Emma Jeppsson.
Det stora utropstecknet i Strandbjörket var dock Simon Wibler i den ovissa 13-årsklassen. Simon fullständigt krossade allt motstånd – Kevin Thour i andra rundan undantagen – och gjorde det på ett synnerligen imponerande sätt. Finalopponenten Theo Lindahl var den här gången ett nummer för liten – i dubbel bemärkelse.
En annan VTS-kille, som gjorde starkt intryck i tuff konkurrens var Alex Ottosson bland 11-årspojkarna. Alex imponerade med klokt spel både i semifinalen mot långt ifrån ofarlige blekingen Albin Ekenros och i epilogen, där ett år yngre Adam Heinonen stod på andra sidan nätet.
– – – – – – – – – – – – –
Tävlingen i Strandbjörket – det sega namnet hördes knappast nämnas under helgen – genomfördes under väderförhållanden som innehöll det mesta utom snöstorm. Fredagen karakteriserades av vind på gränsen till storm. Lördagens envisa duggregn kunde inte bestämma sig, med påföljd att eftermiddagens spel måste genomföras inomhus. Söndagen med bitvis klar himmel och vindstilla innebar plåster på såren för kvarvarande spelare och en hårt prövad tävlingsledning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: