Grått och nattsvart

Strandbjörksspelens seniorklasser har onekligen sett bättre dagar. Årets upplaga liknar mer en förtävling till nästa veckas juniorklasser än vad den verkligen är avsedd att vara.
De vuxna spelarna utgör en alldeles för liten del av det till numerären skrala startfältet. Detta är trist av två skäl. Dels är det givetvis bedrövligt att den stora skaran av spelare på de aktuella nivåerna inte vill vara med, och dels är det sorgligt att våra juniorer inte ges tillfälle att möta den sortens motstånd som är så nyttigt för deras utveckling.
Håkan Stenman, en av de få som bröt mönstret, menade att en orsak kan vara att informationen – detta fenomen i dagens samhälle som är så svårt att hantera – inte trängt fram ordentligt. Håkan och jag bestämde på stående fot, att vi gör ett allvarligt försök med den gamla hederliga ”mun mot mun-metoden” inför höstens Växjömästerskap.
– – – – – – – – – – –
Om lördagen var grå vad gäller Strandbjörksspelen, var den nattsvart i två andra avseenden. Ungefär 60 år inom tennisen har för min del i det allra mesta varit kantade av positiva eller mycket positiva förtecken – annars hade man självklart inte hållt på. Lördagen den 2 juni läggs dessvärre till handlingarna som en av de allra tristaste av alla dessa dagar. Besvikelsen är avgrundsdjup.
”Överlöpare tar av sig sina uniformer och springer nakna och huttrande över till de andra. Där blir de mottagna med jubel och mundering.” (Elias Canetti)

Annonser

8 Responses to Grått och nattsvart

 1. Henke skriver:

  Växjömästerskapet, är det vad det låter, en tävling för spelare från växjö med omnejd, eller är det bara tävlingsnamnet och tävlingen är öppen för alla?

  • Åke Magnusson skriver:

   Växjömästerskapet är i första hand för spelare från Växjö med omnej, men alla intresserade är välkomna.

 2. tomtom skriver:

  ja men vad var et for tva saker som hande somvar botten napp inomtennisen under en period av 60 ar.. Var det nan som do i hjart attack? VAr det spelar, domare, askadare som borjade skrika o slass och skar sonder natet?

 3. Tennismamma skriver:

  Men va är detta för inlägg?? Att skriva lite i gåtor och citera kan vara en grej , men att uttrycka sig”springer nakna och huttrande över”…
  Om någon verkar ha lämnat klubben för något som kanske är mer 2000-tal i sitt tänk eller vill utveckla sig och andra i omgivningen, är väl detta positivt.
  Besvikelse och att uttrycka sig som du gjort är lite väl.. Men det är mina tankar.
  Kanske dax att inse att utveckling och nytänkande borde vara något för Växjö TS??
  Folk tröttnar på att komma dit om man går i gammalt tänk hela tiden.
  Se det positivt..NI kanske behöver få en spark i baken och vakna upp, man kan aldrig ta en kund eller människa för givet.
  Utveckla… då utvecklas du själv.

  • Åke Magnusson skriver:

   Vi jobbar ständigt med utveckling och nytänk i Växjö TS. Idag har vi t ex genomfört den första tävlingen i Sverige – tror jag – i touchtennis. Vi kan peka på en rad områden, där vi varit och är nytänkare i Svensk tennis.

 4. Svempa skriver:

  Bra skrivet Tennismamma!! Håller med…
  Va inte så negativ..då dras allt ner.

 5. Anna-Karin skriver:

  Om personen i fråga vet att det är han/hon som det skrivs om skulle jag vilja kalla detta för nätmobbing på hög nivå, detta är precis vad vi försöker få våra ungdomar att upphöra med, lågt !!! mycket lågt hoppas inte att de allt för unga medlemmarna i klubben läser blogggen.

  • Åke Magnusson skriver:

   Det handlar inte alls om mobbing, det handlar om ett stort svek efter ungefär 40 års samarbete och kamratskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: