Efter regn kommer solsken

Den mindre inspirerande lördagen byttes glädjande nog mot ett par välkomna glädjeämnen igår och idag. För solskenet stod Viktor Odenbrink och Kajsa Rinaldo-Persson.
Viktor var i Danderyd och spelade Stockholmsparkett Team Cup, den enda lagtävlingen i Sommartouren. I par med polaren Isak Arvidsson vann Viktor hela tävlingen. Det som gladde mest var att VTS-aren lämnade Danderyd obesegrad i såväl singel- som dubbelspelet.
Viktor, som spelade andrasingel, med tävlingsupplägget singel 1 – dubbel – singel 2 fick hela ansvaret på sina axlar i alla lagmatcherna genom att Isak föll i de tuffa förstasinglarna. I semifinalen vann VTS-aren meriterande över Daniel Berta, vars karriär tycks ha tagit tvärstopp, och i epilogen mot Viktor Stjern GLTK. Sköna skalper som bör stärka självförtroendet.
Kajsa var favoriten som höll i SEB Generation Cup-slutspelet i Ystad. Kajsa går sällan på minor numera. Finalen mot antagonisten sedan barnsben Emma Milicevic Tabergsdalen – mycket prestige i potten där – slutade liksom matcherna mot alla övriga hinder på vägen i VTS-tjejens favör och utan setförlust.
Vi har ett antal Kalle Anka Cup-vinnare genom åren. Skall Kajsa bli förste VTS-are att stå som segrare i SEB Next Generation Cup. Vi håller tummarna.
– – – – – – – – –
Klockan har hunnit bli 20:15 och fortfarande ingen finaluppdatering från Ystad. De flesta tävlingsarrangörer utnyttjar TentourOnlines möjligheter till kontinuerlig resultatpublicering bra, vilket tyvärr inte kan sägas om Ystadtävlingen.

Annonser

2 Responses to Efter regn kommer solsken

  1. Bosse skriver:

    Har lagt märke till att Växjö TS inte har några seniorlag i uteserien, hur kommer detta sig? Seriematcher är enligt min uppfattning viktigt för att stärka klubbkänslan som du ofta i dina inlägg betonar, samt också utvecklande för de yngre spelarna som ofta kan få möta äldre i seriematcher. En stor klubb som Växjö måste ha en del spelare att välja mellan när serien krockar med tävlingarna så detta borde inte vara något problem

    • Åke Magnusson skriver:

      Jag delar din uppfattning att seriespel stärker klubbkänslan. Vi prioriterar seriespelet högt inomhus men har funnit det svårt att få fasta lagenheter utomhus. Det har mest handlat om att, i konkurrens med alla individuella tävlingar, rafsa ihop ett lag, vilket vi inte tycker är meningsfullt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: