Trendbrott

Strandbjörksspelens juniorklasser anno 2012 innebar ett trendbrott. En hel del klubbar i Småland är med i matchen på ett sätt som är mycket glädjande. Värnamo TK, som jag nämnde i mitt förra inlägg, hade en spelare kvar finaldagen och därutöver fanns en trio i form av Tabergsdalens TK, Vetlanda TK och Kalmar TK.
Att Tabergsdalen figurerade i tre finaler är inte på något sätt uppseendeväckande, Södra Vätterbygdens stolthet har tillsammans med VTS länge hållt de småländska ställningarna väl. Två kalmariter sista speldagen är väl inte heller helt sensationellt.
Mest glädjande är att gamla fina Vetlanda TK tycks ha vaknat upp efter en alldeles för lång törnrosasömn. Två finalister och en tredje spelare i semifinal är ett prydligt facit.
Mest intressant är 12-årige Caesar Friberg-Jonsson med fint påbrå i mamma Helene, som tillhörde junioreliten på sin tid. Caesar, t h på bilden, hade en för åldern högklassig finafight mot Kasper Qvarfordt. Kasper gjorde ett briljant första set, men hamnade i 5-1-underläge i andra, mindre beroende på egna svackor än på att kämpastarke Caesar ökade påtagligt i spelstyrka.
VTS-aren höll emellertid huvudet kallt och kunde efter föredömligt slit och klokt spel rada upp sex raka games. Stor glädje för Kasper förstås och naturligt nog lika stor bitterhet för Caesar, men oj så lärorikt det var för båda.
Kasper och Caesar kommer säkert att ha många duster av den här karaktären i framtiden, duster som kan hjälpa båda till framgång…
Våra VTS-juniorer höll stången väl i den både bredare och tuffare konkurrensen jämfört med de närmast föregående åren. Det var bara två av de nio finalerna – en som är uppskjuten innehåller VTS-are på båda sidor – som saknade VTS-inslag. I sex av dem blev en VTS-are vinnare. Två av de övriga gick till Skåne, som var bättre representerat än vanligt.
Även Halland fanns med finaldagen, bl a genom 10-årsfinalisten Nils Hammarsten från Kungsbacka.  Nordhallänningarna var för övrigt på plats med en stor och mycket trevlig trupp under ledning av Staffan Falkenström.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: