Bra initiativ

Strandbjörksspelens juniorklasser ingick i den nya Wilson Junior Tour, initierad av Tennis Syd. Som smålänningar är vi glada att ett antal av våra tävlingar finns med i denna tour, vars huvudsyfte är att stärka och bredda kvalitén på tävlingarna i regionen.
Av bl a geografiska skäl – men inte bara det – och verksamhet på sparlåga i många småländska klubbar har flera gamla fina tävlingar tappat i både kvantitet och kvalitet. Dit hör Strandbjörksspelen. Wilson Junior Tour borde rimligen vara en hjälp i försöken att återföra sakernas tillstånd till vad det en gång var.
Med facit i hand för Strandbjörksspelen kan vi lägga till handlingarna en bättre upplaga 2012 än på flera år. Att Wilsontouren har en viss påverkan i sammanhanget står utom allt tvivel.
Men vi är förstås inte nöjda. Att det kom en hel del hallänningar är vi glada för. Trevliga spelare, ledare och föräldrar överlag.
Våra regionsvänner i söder verkar lite mer svårflörtade – förståeligt nog. Skåningarna har ett jättelikt tävlingsutbud och behöver inte åka långt för att hitta kvalificerat motstånd. Men det finns en intressant tennisvärld norr om Snapphaneskogarna också. Eller hur, Amanda Citré MBTK och Miles Mahoney från Åhus?
Att representationen från Blekinge var låg, har väl sin förklaring i att de nya gräsbanorna i Karlskrona invigdes just i samband med Strandbjörksspelen. Karlskronafolket och andra blekingar är välkommet nästa år.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: