Två glada besked

Onsdag i Båstad med två glada besked, ett vid sammanträdesbordet och ett på Drvians bana 2 – om nu en förlust kan innehålla något positivt. Jo, det kan den definitivt!
Före mötet med tävlingsrådet hann jag precis följa Olle Thestrups semifinal i Båstadtennisens 18-årsklass mot andraseedade Filip Bergevi Fair Play. Olle, ett år ung, hade gjort en mycket väl ifrån sig och avancerat snäppet längre än sin seedning.
VTS-aren var förstås tungt nederlagstippad, men gjorde en mycket bra match mot den hårtslående men omsorgsfulle och föredömligt fokuserade skåningen. Bergevi var för övrigt som ende svensk direktkvalificerad till juniorklassen i Paris för ett par veckor sedan.
Olles insats var löftesrik. Serven fungerade bra liksom fotarbetet. VTS-aren hängde med, till synes utan större svårigheter, i Bergevis höga tempo. Siffrorna skrevs visserligen klart i Åhussonens favör, men Olle stod distansen ut och visade med all önskvärd tydlighet, att steget upp till de bästa är högst mänskligt. Häng i Olle!
På tävlingsrådets agenda fanns bl a punkten ”SM-arrangörer 2013-2014”. VTS hade sökt och tilldelades 12- och 16-årsklasserna utomhus 2013. Det blir alltså repris på fjolårets evenemang i Strandbjörket. Succén från då i färskt minne bör inspirera till att göra ett minst lika bra arrangemang. Vi tackar för förtroendet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: