Trea i stan

Omfattningen av det lokala aktivitetsstödet är det mest signifikanta måttet på föreningars ungdomsverksamhet. Smålandsidrotten redovisar halvårsvis i sin tidning med samma namn sammanställningar, kommun för kommun, av föreningarnas ansökningar.
I sammanställningen för hösten 2011 kan en hel del intressanta fakta läsas ut. Om man ser till hur det ligger till i Växjö, kan man konstatera, att VTS ligger på tredje plats bland totalt 97 föreningar vad gäller antalet sammankomster. I  särklass störst i stan är Växjö Simsällskap som redovisar 2 116 aktiviteter följd av Innebandyklubben Vöikers på 1 364. Antalet sammankomster i VTS var 1 302.
I kolumnen antal deltagare kan vi förstås inte mäta oss med lagsporterna. På denna punkt toppar Växjö Lakers före Hovshaga AIF. Simmarna kommer på tredje plats.
I jämförelse med andra tennisklubbar är VTS störst i Småland med Kalmar TK närmast på 1 094 sammankomster. Överraskande trea är Bankeryds TK på 935.
Tennisens siffror i stort är tämligen statiska över tid. Av 62 klubbar i Småland – det fanns en tid då antalet var ungefär det dubbla – är det bara 37 som redovisar aktivitet. Antalet sammankomster ligger runt 12 000 och antalet deltagartillfällen har dalat från ungefär 60 000 till 55 000 det senaste året.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: