Föredömet Kajsa i löftesrik final

Att ett år ung gå till final i en stor juniortävling är inte så många förunnat. Den som gör det har goda prognoser att lyckas väl i sin fortsatta karriär. Mats Wilander skämde bort oss VTS-are gång efter annan och blev t o m europamästare i 16-årsklassen redan innan han fyllt 15.
Idag spelade Kajsa Rinaldo-Persson, 15 år först på senhösten, final bland 16-årstjejerna i Båstad. Klassens suverän, Jacqueline Cabaj-Awad TK Hobby, som för övrigt vann 18-årsavdelningen i förra veckan, blev som väntat för svår. Kajsa har lite kvar innan hon kan bli ett reellt hot mot den tempostarka Sörmländskan. Rent siffermässigt men framför allt tennismässigt var det Kajsas bästa på ungefär en handfull möten, 3-6, 4-6.
Calle och jag slet oss från tennisskoleköret i Strandbjörket och gjorde en snabbtripp till Båstad, där ”Tobbe” är VTS-tränare på plats. På hemresan var vi rörande eniga om att det var väl använd tid. Tränare Calle kunde bl a konstatera att en hel del positivt har hänt sedan de båda möttes i JSM-finalen i Göteborg i påskas.
Då agerade Kajsa med omotiverat stor respekt. Nu vågade hon ta för sig på ett helt annat sätt. Nästa steg bör vara att försöka lugga Jacqueline på set. Calle fick en hel del impulser hur jobbet skall läggas upp för att nå det delmålet.
– – – – – – – – –
På läktaren råkade jag hamna bredvid Jonna Jonerup, f d elitspelare och VTS-are då hon läste på dåvarande högskolan i Växjö. Jonnas dotter Josefin spelade på banan bredvid den där Kajsas match pågick. Jonna uttryckte sin stora beundran över Kajsas sympatiska och balanserade sätt att agera på banan i alla lägen. Hon berättade också att Kajsa är ett stort föredöme för Josefin och klubbkompisen i MBTK Melis Yasar, två av landets bästa 12-årstjejer.
Som VTS-are blir man rörd in i hjärteroten av den sortens komplimanger. Sträck på dig Kajsa!

Annonser

One Response to Föredömet Kajsa i löftesrik final

  1. Anna skriver:

    Ja det är ju bedrövligt dåligt att Sofia Arvidsson inte får åka till OS, tänkte på just det här med tjejidrotten när jag läser här om Kajsa.
    Det är klart att Sofia skulle varit med. Killarna som får åka är förvisso rätt bra i dubbel men då hade Sofia och Johanna varit ett mycket intressantare par. Sofia i singel i jämförelse med killarna vadå.. Skandal är ordet !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: