Konkurrens om själarna

Sommartennisskolans första avdelning i Strandbjörket har gått in i halvtidsvila. Calle och hans medhjälpare har som vanligt gjort ett suveränt jobb, dock med ett något mindre antal adepter än vi brukar ha. Ungefär 120 deltagare innebär ett tapp på bortemot 20 procent.
Man kan lugnt konstatera, att kampen om de unga själarna tycks bli allt hårdare. De stora idrotterna som fotboll och friidrott har traditionellt haft verksamhet samtidigt som vi kört vår tennisskola. Simskola är en annan aktivitet som konkurrerar på sina speciella villkor.Numera finns också t ex handboll i utbudet, låt vara på lite mer avancerad nivå.Häromdagen läste jag i Smålandsposten att t o m minigolfen har sommarskola för barn.
Vårt upplägg för tennisskolan följer beprövad modell, som i sina huvuddrag tillämpats i decennier. För att möta den tuffa konkurrensen finns det kanske anledning att överväga eventuella modifieringar.
Det numera ungefär en vecka senarelagda skolslutet är själfallet ett problem i sammanhanget, ett problem som vi har försökt anpassa oss till genom att dela tennisskolan i två avdelningar. Mångas semestrar börjar efter midsommar med stympad första tennisskola som följd.
– – – – – – – – –
Läs gärna Calle Show på Andreas Lindholms blogg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: