Blandade intryck

Årsmötet med föreningen Svensk Elittennis i Båstad – traditionellt på kvallördagen i Swedish Open – lämnade mycket blandade intryck.
Främst på plussidan sätter man den goda uppslutningen. Inte bara företrädare för elitklubbarna var på plats utan också höga förbundsföreträdare som nye generalsekreteraren Ulf Dahlström och sportchefen Johan Sjögren förutom tävlingschefen Henrik Odervall, som alltid finns på plats vid dessa tillfällen. Deras inlägg markerar tydligt att det finns ett starkt förbundsintresse för att stärka den nationella elittennisen.
Meningsutbytena blev, som ofta är fallet i dessa sammanhang, lite spretiga. En orsak till detta är att det inte finns givna samarbetsformer mellan förbundet och föreningen som helhet, bla beroende på att hela föreningens verksamhet gått på sparlåga de senaste åren. Just denna fråga, liksom vilka föreningens framtida arbetsuppgifter skall vara ventilerades i en konstruktiv principdiskussion före själva årsmötet.Under en lång följd av år har föreningen varit en enfrågeförening med elitserien som ämne.
Viljan att åstadkomma ett avstamp mot en högre aktivitetsnivå var tydlig. Mot den bakgrunden var det dystert, att ordförandeposten efter avgångne Tryggve Svensson GLTK inte kunde besättas på mötet. Denna vakans måste fyllas ut med det snaraste, om de positiva vibbarna skall kunna omsättas.
– – – – – – – – – –
Positivt i samband med kvalet till Swedish Open på nedre banorna var det stora publikintresset. I slutfasen av den sista matchen, där JSM-vinnaren från i vintras i Strandbjörkshallen, Fred Simonsson, var inblandad, var det fullpackat vid bana 3.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: