Dystert, men…

Sex svenskar var framme i andra omgången av Swedish Open-kvalet. Ingen enda gick dessvärre vidare till kvalfinal. Givetvis ett dystert facit men ändå ett facit inte utan ljusglimtar.
Patrik Rosenholm, han som enligt många tyckare borde ha fått ett wild card till huvudtävlingen, föll i två jämna och väl genomförda set mot den mycket specielle spanjoren Navarro. Spanjoren praktiserade konsekvent  och framgångsrikt serve-volley (!) i egen serve och höll serven matchen igenom. I spelet i övrigt kunde han långa stunder växla till att stå och säkerhetsspela från baslinjen, ett lika ovanligt som svårbemästrat spelsätt.
Robin Olin agerade respektlöst i andra set mot mycket erfarne kazaken Korolev, som varit topp 50 i världen. Hallänningen visade en god inställning, hade bra klipp i grundslagen och hängde väl med i kazakens tempo. Löftesrikt!
Viktor Odenbrink blev ju nollad av Olin i Båstads Sommartour. Att bli blankad är ju alltid en nesa, men, om Olin spelade som idag, kan man mycket väl förstå att Viktor inte fick mycket med sig.
Lucas Renard var den svensk som var närmast avancemang. Stockholmaren, som i mångt och mycket agerade likt Olin, var bara två bollar från att göra sensation mot brassen Alves, andraseedad i kvalet. Med lite mer kyla i de viktigaste lägena kunde det ha gått vägen.
– – – – – – – – – –
Många tennishabituéer menar, att kvalet i en del avseenden är intressantare att följa än huvudtävlingen. Fullsatt runt nedre banorna i strålande sommarväder bär syn för sägen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: