Dimitrov, lägg namnet på minnet

– Jag kan vinna den här tävlingen…
Ungefär så uttryckte sig den unge bulgaren Grigor Dimitrov lite kaxigt på presskonferens tidigt i Swedish Open-veckan. Så blev nu inte fallet, men den synnerligen talangfulle östeuropen kan utan vidare sorteras in som det mest spännande inslaget i årets Swedish Open.
Dimitrov, som ju med viss rätt betecknas som en Federerkopia, räckte inte till den här gången mot världsfemman David Ferrer. Bulgaren har under veckan exponerat en bländande teknik med enhandsbackhanden som främsta vapen. Han behärskar den lika bra toppad som skuren och agerar med en elegans som inte står förebilden långt efter. Att forehanden är nästan lika vass hann han också visa, inte minst i kvaarten mot spanjoren Ramos.
Toppseedade Ferrer underströk dock med all önskvärd tydlighet, att bulgaren har en bit kvar till den absoluta toppen. Att han själv hör hemma där har spanjoren tydligt visat prov på under veckan. Den spanske terriern, som ytterst sällan gör en dålig match, lade beslag på den ena finalplatsen samtidigt som han kunde celebrera sin 50:e singelvinst för året på ATP-touren.
– – – – – – – –
Jodå, det går att vinna och till och med gå till final på ATP-touren utan att ha handduken som ständig följeslagare mellan poängen. Spanjoren Almagro, kontroversiell i många sammanhang, får pluspoäng genom att tillhöra den minoritet av spelare, som låter handduken ligga kvar på bänken, när det är dags för spel. Det evinnerliga ansiktstorkandet är mer ett ofog än en nödvändighet.

Annonser

One Response to Dimitrov, lägg namnet på minnet

  1. Svedevi skriver:

    Härligt att läsa att någon vågar ifrågasätta det här med ansiksttorkning under matcherna. Tänk dessutom vad mycket snor som bollkallarna får i sig. Bra rutet Ake!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: