Mindre hade varit bättre

Jag blev uppringd för ett par dar sedan av Henrik Toft, en gång talangfull junior i Falkenbergs TK, numera frilansande journalist. Ärendet vsr ett uppdrag för Tennismagasinet och ämnet  var uppföljning av regionaliseringen.
Jag framhöll, att jag tycker att Region Syd rent organisatoriskt fungerar mycket bra med Christer Sjöö som engagerad och effektiv nyckeltjänsteman. Däremot vidhöll jag uppfattningen, att Tennis Syd är en alldeles för stor region rent geografiskt och att sju regioner är ett illa valt antal bl a ur tävlingssynpunkt. Åtta hade gjort allt mycket enklare och bättre i t ex upplägget av SEB Next Generation Cup och Pirres Pokal.
En ökning till åtta regioner skulle kunna förverkligas genom att dela Region Syd. Den naturligasste klyvningen är väl att dela på längden, så att Småland och Blekinge blir en region och Skåne och Halland en annan. Andra alternativ är tänkbara. Inget är helt idealiskt, men alla är bättre än det nuvarande. Halland skulle t ex kunna delas horisontellt på mitten och den norra delen gå till Göteborg, ett starkt önskemål från Vallda TK som bemötts kallsinnigt.
– – – – – – – – – – – –
Ett ämne som inte berördes i samtalet med Henrik Toft är Tennis Syds samarbete med kommersiella krafter inom tennisen som Ready Play här i Växjö och Dave Bandelin i Skåne. Principiellt är modellen långt ifrån invändningsfri.
Bandelin utnyttjas som coach på utlandstävlingar. Med Ready Play kommer man att ha ett koncept som  ”syftar till att hjälpa klubbarna med elitutvecklingen” för 10 klubbar i Småland och Blekinge. Klubbarna är utvalda utan ansökningsförfarande. De större klubbarna som Karlskrona, Tabergsdalen, Kalmar och Vetlanda finns med men inte den största, Växjö TS…

Annonser

One Response to Mindre hade varit bättre

  1. Ola H skriver:

    Undrar lite varför regionerna blev just sju och med de avgränsningar som nu gäller?

    Vad gäller Ready Play, GTG, NTC, olika team m.m så skall spelare, föräldrar OCH klubbar aldrig glömma en sak… Oavsett var, hur och vem som bedriver den vardagliga träningen med en junior så krävs en sak för deltagande i tex ett JSM eller en Sommartour… nämligen medlemskap i en KLUBB ansluten till SvTF OCH den klubbens medgivande… Hur många har koll på det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: