Det finns många vinnare

Frågan är vem som var lyckligast på Wimbledon i söndags, olympiske guldmedaljören Andy Murray eller Henry Caplan 11? Titta på bilderna och det här Youtube-klippet och döm själva!
Murray har efter inslagen matchboll rusat upp till den egna boxen och mottagit gratulationer från sina närmaste. Samtidigt lämnar 11-årige Henry Caplan sin pappa en bit längre upp på läktaren och rör sig mot spelarboxarna.
Murray, på väg tillbaka till centercourten, passerar förbi men uppmärksammar 11-åringens utsträckta armar och hejdar sig. Henry får en bamsekram och  utbrister enligt DN:s Johan Esk:
– Jag kommer aldrig att tvätta tröjan igen.
Att en händelse som denna kan inträffa 2012 i det mest rigoröst organiserade av alla stora idrottsevenemang är välgörande. Murray har vunnit sitt livs största seger och 11-årige Henry har fått ett minne för resten av livet. Det kan finnas många vinnare i ett OS, inte bara guldmedaljörerna.
Att detta lika rörande som glädjefyllda efterspel till en historisk OS-final inträffar just på klassiska Wimbledon är en händelse som ser ut som en tanke. Pappa Caplan uppmärksammades på sonens ”tilltag” via storbildsskärmen av en bänkgranne!

Annonser

One Response to Det finns många vinnare

  1. Anna skriver:

    Härligt att se Murray och pojken ! Murray var också riktigt kul att se i mixdubbeln med Laura Robson. Han visade där lite mer känslor och killen har fått en annan lyster under OS. Har tidigare tyckt han varit lite trist och sur att se på courten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: