Storskalpen var inom räckhåll

Han hade tre finfina möjligheter att ta sin förnämligaste skalp hittills, Olle Thestrup. VTS-aren tog tillvara en av dem men hade behövt gå iland med ytterligare en.
Kvartsfinalen i Skummeslöv mot Fred Simonsson inleddes med en smakstart och 4-1-ledning i första set, efter att Olle gjort det mesta rätt. Dessvärre gled setet VTS-aren ur händerna alldeles för snabbt och lite snöpligt.
Olle skakade av sig besvikelsen på ett bra sätt, hittade tillbaka till det vägvinnaande spelet och gick fram till 5-0-ledning och setboll i den andra akten. Missnöjet med den missade setbollen kostade gamet och ytterligare ett, innan det var dags för skiljeset.
VTS-aren såg ut som en vinnare när han bröt direkt och gick fram till 2-0-ledning. Simonsson verkade märkbart skakad. En våldsam racketkastning i skyddsnätet bar syn för sägen.
I detta önskeläge upprepade sig tyvärr förloppet från första set. Mästaren från inomhus i Strandbjörkshallen kunde ganska enkelt gå fram till 5-2-försprång och tog så setet med 6-3.
För Olle var förstås förlusten bitter, men sett i ett lite större perspektiv var ändå tävlingen i Skummeslöv positiv i många avseenden. Det som utan alltför  stora svårigheter kan bearbetas ligger på det taktiska och mentala planet. Problemet med tappade övertag, som Olle delar med många andra VTS-juniorer, bör t ex gå att bearbeta.
I förlustmatchen hade VTS-aren alldeles för hög procent missade förstaservar. Att tvingas till andraserve nästan hela vägen är självklart jobbigt. Tekniken är det inget fel på varken i serven eller i övrigt. Det handlar om att värdera läget. Det är långt ifrån alltid lämpligast att satsa fullt ut på förstaserven.
Om Olle är beredd att ge sin tennis chansen fullt ut, är han tveklöst en av de mest utvecklingsbara 17-18-åringarna i landet. Tyvärr har jag inte sett någon av de junioransvariga i Tennisförbundet vid banan i någon av Olles matcher. Det Olle har presterat borde ha gjort intryck på dessa herrar.
– – – – – – – – –
Tidigt på morgonen gladde Kajsa Rinaldo-Persson med en mycket gedigen insats mot Siri Viktorsson Mälarhöjden i 16-årsklassen i Båstad. Som VTS-ledare är man som alltid stolt över Kajsas föredömliga uppträdande på banan. Det fanns en del att jämföra med bland 16-årstjejerna denna soliga onsdag…
Kasper Qvarfordt spelade samtidigt som Olle, så jag missade hans match. Calle rapporterade att segern var kassaskåpssäker och att spelet var mycket bra.
Kajsa och Kasper är alltså våra kvarvarande hopp i morgon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: