Kaspers dag på Drivan

Kasper Qvarfordt gjorde ett gediget och framgångsrikt dagsverke på Drivananläggningens banas 5 på torsdagen. Resultatet av slitet blev två vinster och avancemang till en av fredagens två semifinaler i 12-årsklassen, som har mer än 200 spelare i lottningsträdet.
VTS-aren inledde okristligt tidigt mot Milton Jonsson Falkenberg, en av många överraskningar i klassen. Hallänningen gjorde det jobbigt för Kasper framför allt med en ovanligt tung forehand för att vara på 12-årsnivå.
Kasper gjorde en mycket bra match och tog efter hand ett fast grepp om händelserna. VTS-aren agerade både läckert och effektivt. Lite gratishjälp fick han i slutet av första set, då Milton snedreagerade på ett domslut.
Efter drygt två timmars vila var det dags för kvartsfinal på samma bana och med samma domare – en mycket duktig tjej – mot semiseedade Johan Garpered KLTK. Det var alldeles tydligt att båda spelarna hade behövt mer vila. Spelet var av lägre kvalité än på morgonen. Stockholmaren var seg i första set, men höjde sin nivå i det andra. Kasper bet ihop bäst och hans vinst var aldrig hotad.
Kasper, som får en mycket tuff semifinalopponent i Filip Tensing SALK, blir framgångsrikaste VTS-are i singelspelet eftersom Kajsa Rinaldo-Persson lite överraskande föll i kvarten mot Fanny Östlund Uppsala i tjejernas 16-årsklass. Dessutom säkrade Kasper en plats i höstens slutspel i Nike Junior Masters.
– – – – – – – – – –
Man frågar sig, varför arrangörerna väljer att starta kl 8, när sista insläpp för dagen är kl 15 och risken för regn är obefintlig. En eller två extra timmars sömn är guld värt i slutet av en tuff tävlingsvecka, inte minst för de yngsta.
Kasper

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: