Förlust med positiva förtecken

Visst ser han belåten ut på Calles bild, Kasper Qvarfordt, trots förlust i semifinalen mot favorittippade Filip Tensing från SALK. Det har han all anledning att göra vår duktige 12-åring.
VTS-plikterna – styrelsemöte i går kväll – medförde att jag missade dagens semifinal. Men med Calles täta sms-rapportering kändes det nästan som att sitta vid banan.
Calle menar, och det är också mitt bestämda intryck efter det jag sett, att Kasper är klart med i det översta skiktet av den ovanligt breda och spelstarka 12-årstoppen. Självklart kanske, om man går till semifinal i ett startfält med över 200 spelare.
VTS-aren har tävlat mycket intensivt och klokt i sommar, något som han hade stor nytta av i Båstad och som han kommer att ha glädje av framöver. Tuffa Nike-tävlingar uppblandade med lite enklare varianter som t ex Karlskrona och Flensburg har utgjort en perfekt mix.
12-årsklassen ser som sagt mycket spännande ut. Många nya namn har presenterat sig under veckan i Båstad som t ex de båda hallänningarna Gustav Nävarp och Milton Jonsson från Falkenberg. Kasper slog ju Milton i en tuff åttondel, och Gustav är helt sensationellt i final. Vidare var Hugo Regnér Smålandsstenar, ett år ung, framme i kvarten.
Inom VTS har vi anledning hoppas att Kaspers framgång drar med sig övriga 12-13-åringar men givetvis också de som är lite yngre. Jämnårige Theo Lindahl hade t ex inte lyckan med sig den här gången men besitter liksom Kasper kvalitéer, som kan föra honom långt. Theo gav Kasper en tuff match i Flensburg för en dryg månad sedan.
Kan Kasper, kan vi, borde vara ett ledord…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: