Minst var störst

12 semifinalister i 6 klasser, d v s precis hälften, är en imponerande breddmanifestation av Växjö TS i det Småland-Blekinge-mästerskap som pågår i Strandbjörket. I pojkarnas 18-årsklass är det dessutom tidigt Växjömästerskap med idel VTS-are bland de fyra sista.
Frågan är emellertid om inte den yngste var den störste denna för ovanlighetens skull nästan regnfria tävlingslördag i Strandbjörket. Adam Heinonen, 10 år, ockuperade bana 1 tillsammans med duktige och två år äldre Didrik Lilliecreutz-Harryson från Värnamo i mer än två och en halv högst sevärda timmar.
Att Adam är osedvanligt bollbegåvad är välkänt. Det som imponerade främst den här gången, var hans mogna sätt att genomföra matchen. Relativt klar förlust av första set följdes av en imponerande vändning i det andra, en vändning som karakteriserades av jobb, kämpatag och segervilja.
I skiljeakten var Adam på efterkälken hela tiden men stred som en tiger för att inte tappa kontakten. VTS-aren hade matchbollar mot sig men spelade på utan att darra. Räddningen av en av matchbollarna kom efter en helt halsbrytande slagserie.
Adams vinst är imponerande. För Didrik från Värnamo var förstås förlusten bitter. Värnamokillen skall emellertid ha all heder för en mycket bra insats. Det krävs självklart två bra spelare för att det skall kunna bli en riktigt bra match. Och det blev det…
– – – – – – – – –
SEB Next Generation Cup började med regn…
Strandbjörksspelen började med regn…
Glimstedt Open började med regn…
Regionsmästerskapet började med regn…
Det känns alltmer som att VTS har något otalt med vädergudarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: