Polarisering

Sex singeltitlar stod på spel, då Småland-Blekingemästerskapet avslutades i Strandbjörket – nåja ett störtregn på söndagseftermiddagen medförde att sluttampen förpassades till Strandbjörkshallen. Hälften av vinnarna var VTS-are, två kom från Tabergsdalen och en från Jönköping. Polariseringen är total.
Klubbarnas ambitioner avslöjas på många sätt. Antal deltagare är ett, tränarbevakning ett annat. Förutom VTS var det två – bara två – klubbar, som hade tränare på plats. Tabergsdalens Pontus Larsson fanns med hela vägen liksom Daniel Carlsson i Vetlanda. En stor klubb som Karlskrona hade inte en enda spelare kvar finaldagen. En annan, Kalmar, hade en (1) spelare, olycksfågeln Erik Nordblom, med i söndagens spellista.
Tabergsdalen har sedan länge en gedigen juniorverksamhet. Vetlanda hade två finalister men fick inte med sig någon singeltitel den här gången. Njudungsklubben verkar, precis som vi konstaterade i samband med Strandbjörksspelen, vara på G.
När får vi se tränare från Vimmerby, Västervik, Värnamo och Jönköping – för att nämna några orter som visat upp talangfulla spelare i Strandbjörket – på plats i RM-sammanhang? Jönköping har ett storlöfte i 14-årsvinnaren Adna Sofradzija. Västerviks enda deltagare Albiona Dobraj var en stor överraskning i 12-årsklassen. Värnamo har ett knippe lovande 11-12-årskillar. Vimmerby har genom åren fostrat många bra spelare och hänger med väl bland 14-årspojkarna.
– – – – – – – – –
Trots det halvdana vädret var det gott om folk runt banorna. Speciellt roligt var det att träffa veteraner med stort V som Curt Edh 85 och Kasper Qvarfordts morfar, Alvestalegendaren Sven Linnér 79, som var på plats tillsammans med mormor Barbro. Habituéer som Gösta Arvidsson, Rickard Kjellberg och Kenneth Bergstrand följde också RM-spelet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: