Skånsk dominans

Det år lätt att inse, att det som före regionaliseringen i Skåne hette Knatteserien och som har annekterats av Tennis Syd under benämningen Juniorligan, är ett briljant tävlingskoncept för de yngsta. Inledningsdagen i Strandbjörket talar sitt tydliga språk.
Skåneklubbarna tar Juniorligan på största allvar. Därom råder inget tvivel. Deras laguppställningar är maxade och coacherna genomför sin uppgift med stort allvar. Första dagens spel pekar mot att Malmöderbyt i morgon mellan Fair Play och MBTK kommer att bli helt avgörande för vilket lag, som spelar final nästa söndag i Båstad.
Lördagsspelet visade också, att spridningen i lagens slagstyrka är stor, besvärande  stor kan man tycka som smålänning eller bleking. VTS-laget föll t ex med 3-6 mot MBTK. Saknaden av knäskadade trumfkortet Adam Heinonen var stor. Med Adam i laget hade ytterligare en individuell VTS-vinst vari säkrad, och lagmatchen hade kunnat få ordentlig nerv.
I VTS-match nummer två blev det 9-0-seger mot Karlskrona. Blekingarna har inte vunnit en enda match första dagen och är tyvärr en allför klen strykpojke.
VTS möter i morgon Göta och Fair Play. Matchen mot Helsingborgarna känns helt öppen. Fair Play är däremot sannolikt en övermäktig uppgift.
– – – – – – – – – – –
Återigen konstaterar man vilken dominerande ställning det gamla Skånedistriktet har i Tennis Syd. Alldeles speciellt imponeras man av den bredd och den kvalité, som de båda Malmöklubbarna besitter. VTS är nog den enda Smålandsklubb, som kan ge skåningarna en hyfsad match. Blekinge, läs Karlskrona, är långt, långt efter för tillfället.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: