Bra siffror

Svensk ungdomsidrott i allmänhet  brottas med ett besvärande probem, den höga avhoppsfrekvensen. Alldeles för många ungdomar överger idrotten redan i junioråldern. Att problemet är en realitet även inom tennisen råder inget tvivel om.
Jag blev dessbättre lite positivt överraskad, när jag idag med Calles benägna bistånd kunde göra en avprickning av höstens återanmälningar mot de gruppindelningar som gällde i våras. Jämförelsen handlar då om Minitennis, Mellanboll och Tennisskola, d v s de grupper som spelar 1 gång per vecka.
I våras hade vi i vår verksamhet omkring 255 barn i dessa kategorier. Av den skaran är bortemot 190 återanmälda, vilket utgör runt 75 procent. Jag tycker att den siffran är bra, nästan överraskande bra.
Mest intressant är mellanbollsgrupperna – 8-9-åringar, totalt ungefär 60 barn – där återanmälningsfrekvensen är över 80 procent. Denna grupp har ju hunnit komma in i tennisen ordentligt och är givetvis framtidsintressant.
I övrigt har vi och alla andra förstås ett givet tapp i dem, som faller för åldersstrecket. Vidare är det ju givet att vissa, som kommer in som nybörjare efterhand kommer på att tennis inte är deras grej. Mot den bakgrunden är ungefär 75 procents återanmälan en bra siffra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: