Inte bara ishockey

Canada tillhör inte tennisens stormakter historiskt sett. Nordamerikanerna har ju sin i särklass stoltaste idrottstradition inom ishockeyn.
Från den svensk storhetstiden på 90-talet är dock ”Undret i Vancouver” 1992 en minnesvärd händelse. Vårt DC-lag låg sensationellt under med 2-0 mot ett mindre namnkunnigt kanadensiskt team. Underläget vändes tiill 3-2-vinst med minsta möjliga marginal. I sista matchen hade kanadensiske dubbelspecialisten Daniel Nestor 2-1 i set mot Magnus ”Gusten” Gustavsson. Fightern från Lindome vände dock till seger och svenskt avancemang.
Idag, när vi skriver decennium nummer två på 2000-talet, har ju Milos Raonic presenterat sig som ett av de absolut intressantaste framtidsnamnen på ATP-touren. 21-åringen är för tillfället på 16:e plats på rankingen. Framgångssagan lär fortsätta.
I helgen skördade landet, vars nationalsymbol är det röda lönnlövet, en stor framgång i US Open, då Filip Pellwo gick segrande ur pojksingeln. Det var den 18-årige kanadickens andra raka Grand Slam-titel och hans fjärde raka final i GS-sammanhang.
Det känns som att Canada är en tennisens stormakt i vsrdande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: