Värre än befarat

Den överraskande nomineringen av Andreas Vinciguerra i det svensk Davis Cup-laget har väckt känslor bland initierade i Strandbjörkshallen och säkerligen i hela Tennissverige. Skåningen har ju inte synts i internationella tävlingssammanhang sedan ett blekt framträdande i Swedish Open 2011 och dessförinnan ytterst sporadiskt.
Den enda vettiga förklaringen till detta fattigdomsbevis måste vara, att ”Vinc” under träningsveckan i Bryssel visat sig klart vassare än de betydligt yngre alternativ, som varit aktuella. Om så är fallet – jag har svårt att tänka mig att DC-kapten Tomas Enqvist haft andra bevekelsegrunder – bekräftas med all önskvärd tydlighet att krisen i svensk tennis är djupare än vad de flesta föreställt sig.
Dagens matcher i Bryssel bekräftade det sagda. Den skånska insatsen mot belgiska stjärnskottet David Goffin var av väsentligt högre kaliber än Michael Ryderstedts mediokra framträdande.
Inget ont om den härlige kämpen ”Vinc”, men man får verkligen hoppas, att laget i Bryssel blir unikt i svenk DC-historia som det enda som innehållit en spelare utan ATP-ranking. Att bli hågkommen som den ende orankade DC-svensken genom tiderna är ingen merit att berätta för barnbarnen om.
– – – – – – – – – –
”Vinc” har antytt att en seriös comeback är på gång. Låt oss hoppas, att det inte blir som när Filip Prpic kastades in i det svenska DC-laget mot Serbien i våras. Sedan dess är Helsingborgarens ”playing activity” på ATP:s hemsida helt tom. Debut i Davis Cup och sedan ingenting!

Annonser

2 Responses to Värre än befarat

 1. Ola H skriver:

  Den så kallade krisen är ju inte direkt ny och vem hade gjort en bättre match än Vinci denna gång?

  Vi måste inse att vi befinner oss i ett kval till VM, topp 16 lag, i en av världens mest globala sporter. Jämför med basket som strålar efter att vara ett lag av 24 i EM…. Pinsamt sa Nalle puh då han vet att det kanske finns 25 collegelag som skulle kunna ta medalj i EM?

  Samma sak med svensk fotboll. Ingen frågar hur Zlatan tycker det är att spela i ett lag utan andra stjärnor. Söderling får frågan och då är våra spelare rankade topp 500. Hur många andra i fotbollslandslaget är topp 500?

  Vi har varit bättre – vi hoppas på en uppryckning men sluta gnäll. Vi har bra spelare. Ni har ju ett proffs i Odenbrink hemma i Växjö. Det är er uppgift att få lokal media att förstå att han är precis lika bra som vilken annan atlet som helst i stan som lirar i Öster, Lakers eller ngt innebandylag. I alla fall om han klättrar in på topp 1000 vilket jag tror jhan gör snart.

 2. Patrik skriver:

  Svensk tennis är inte bättre än såhär, bara att acceptera faktum. Vet du Åke varför Ullevi har tagit bort både herr och damlag från inneserien i höst? Tycker det känns väldigt konstigt att en elitklubb som Ullevi inte ställer upp i seriesammanhang, jag tycker det skickar väldigt dåliga signaler till klubbens ungdomsspelare då serien är väldigt viktig ur klubbsynpunkt,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: