En för mycket

Ett spel, som kallades lawn tennis, hade strax före förrförra sekelskiftet introducerats av vårt lands idrottsintresserade kronprins. Tronföljaren hade varit på resa i västerled till landet, som är de flesta moderna idrotters moder, och fattat tycke för sporten.
För mer än 100 år sedan anlade en bryggeridirektör den första tennisbanan i den lilla staden vid sjöarna.Efterhand bildades, precis som på många andra håll, en tennisklubb och en bana byggdes i den välfrekventerade park, där tennisen fortfarande har sin hemvist.
Tiden gick. Efter precis 60 år hände det sig, att ytterligare en klubb såg dagens ljus i staden.
En klubb för mycket tyckte säkert många.
Upprinnelsen var ett gäng ungdomar, som börjat spela tennis i den ”fina” klubben. Jo, tennis var en sport för de besuttna på den tiden. De unga, som hade stor erfarenhet av egen föreningsverksamhet, hade emellertid kritiska synpunkter på hur de behandlades i de förnäma kretsarna. Under dramatiska omständigheterr bildades en tennissektion i den kvartersklubb, som de hade skapat några år tidigare.
Det gick, tvärt emot mångas förmodan, bra för de unga orosstiftarna. De väckte uppmärksamhet och gick bl a rakt genom seriesystemet ända upp i den högsta divisionen, samtidigt som de blev äldre och klokare. Efterhand insåg de förnuftigt nog, att staden var för liten för att hysa två tennisklubbar.
De, som hade varit  rebellerna, när delningen skedde, tog efter nära 20 år initiativet till att slå ihop påsarna. Denna rationella manöver visade sig bli ett veritabelt lyckokast. Den lilla stadens fusionerade tennisklubb nådde snart en position som en av de ledande i landet och gjorde sig t o m känd över hela klotet.
Så hände det sig i nådens år 2012, att historien upprepade sig. En ny klubb med ett engelskklingande namn var bildad i de små ländernas metropol, där ärans och hjältarnas språk fortfarande talas med stolthet. I senaste rankingen finns en (1) spelare med denna klubb som hemvist.
En klubb för mycket tycker säkert många även den här gången, fastän staden inte längre är särskilt liten.

Annonser

One Response to En för mycket

  1. Betty skriver:

    Kan aldrig bli för mycket, bra med konkursens !! Våra ungdomar måste få ha valmöjligheter imon räckhåll, och även vi föräldrar:) ta vara på chansen och visa att ni är lika bra istället för att vara bittra. Så här ser samhället ut idag, fler och fler valmöjligheter, spännande framtid!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: