Oj så ojämnt

Pirres Pokal – lagtävlingen för 14-årspojkar – i den nya tappning, som är ett resultat av regionaliseringen, ger anledning till en del tankar.
Rent spelmässigt har Stockholm ett lag, som måste betraktas som storfavorit till slutsegern, då finalen avgörs i samband med Stockholm Open senare i höst. Inflyttade västgötarna Mikael Ymer och Filip Malbasic gör ett redan tidigare mycket starkt team supertoppat.
Tennis Syds lag 1 är  också en vass konstellation men likväl klar underdog. Final mellan Stockholm och Syd i Kungliga hallen är en lågoddsare.
Inledningsdagen var ojämn med ett enda undantag. Matchen mellan Tennis Öst och Tennis Väst stod 2-2 inför de sista singlarna, där Öst drog det längsta strået i båda. Övriga tre matcher slutade 6-0, och ingen enda indivduell match var i närheten av tresetsavgörande.
Stockholm och Syd är alltså i Pirres Pokal, precis som i många andra sammanhang, dominerande regioner. Det bör i sammanhanget betonas att Syds lag 1 består av idel skåningar, ingen enda smålänning, bleking eller hallänning. Polariseringen är total.
Det är ofrånkomligt att jämföra med den gamla tiden, då 23 distriktslag istället för 7 regionslag plus ett extralag slogs om Pirres Pokal. Smps Sven Elofsson konstaterade mycket riktigt, då vi satt och snackade inför ett förhands om tävlingen i Strandbjörkshalen, att det inte är lätt för media, när etablerade distriktsnamn som t ex Småland och Uppland har blivit delar av Region Syd och region Mitt. För mediafolk och idrottsintresserade i allmänhet är flertalet regionsnamn anonyma, då det gäller geografisk lokalisering. De enda, som kan identifieras klart är Stockholm och Göteborg.
– – – – – – – – – –
Småland med bl a VTS-arna Rasmus Jonasson och Alexander Jerez i laget och med Calle Pihlblad som coach vann Pirres Pokal 2003.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: