Raffel till slut

Första dagen var en gäspning. Dag två hettade det till lite. Tredje Pirres Pokal-dagen i Strandbjörkshallen avslutades så med en riktig nagelbitare i pool B efter att Stockholm vunnit komfortabelt i A-poolen.
Avgörande matchen mellan Syd och Göteborg stod ju 1-1 efter lördagskvällens dubblar. När de två inledande singlarna var klara, skrevs 2-2. Då krutröken lagt sig efter de två sista matcherna  bokfördes ytterligare en vinst för vardera laget, 3-3 således.
Särskiljning på gamenivå måste tillgripas, eftersom match- och setskillnad var lika. Ett överskott på en handfull games gav segern till Syd och en lika glad som lättad coach Pontus Bergevi. Bittert förstås för det sympatiska Göteborgsteamet. Mitt tips om Syd i final hängde alltså på en skör tråd.
I avslutningen imponerade Göteborgsettan David Norfeldt, bara åtta på aktuell Sverigeranking, stort. Skånske Sverigetvåan Tobias Lindberget blev totalt utskåpad efter synnerligen löftesrikt agerande av Göteborgstalangen.
Men det hjälpte föga. William Lindqvist-Nilsson på fjärdesingeln blev stor matchvinnare för Syd. Skåningen säkrade en knapp kvart efter Norfeldtvinsten det nödvändiga gameöverskottet genom att släppa ifrån sig bara ett enda game mot sin Göteborgsopponent.
Grattis, Stockholm och Syd, till finalspel i samband med Stockholm Open.
Pirreshelgen har varit trivsam. De unga spelarna har överlag agerat föredömligt under ledning av entusiastiska coacher. Det värmde alldeles extra, då det knackade på min dörr och hela Norrgänget stod utanför och ville ta i hand och tacka för en trevlig weekend.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: