Märklig nedläggning

Svenska Dagbladet skall lägga ner sin sportredaktion meddelades i slutet av förra veckan. Skälen är förstås ekonomiska i en tid, där den gamla hederliga papperstidningens utrymme snävas in alltmer i konkurrensen från framför allt digitala media.
På SvD:s sportredaktion finns, bland många andra högt kvalificerade medarbetare, Jonas Arnesen. Jonas förfogar över en av landets vassaste pennor, då det handlar om tennis. Han kommer förstås att hitta något annat forum för att torgföra sina åsikter på.
En f d sportchef på SvD med stort tennishjärta är Sune Sylvén. Jag hittade på kulturavdelningen i dagens DN, apropå nedläggnigen av SvD-sporten, ett citat av Sylvén, som förde mig till Nyfiken Grå, en nättidning för, just det, grå pantrar.
Sune Sylvén medarbetar numera på denn sajt, senast med en artikel under rubriken ”SvD-sporten går i graven efter nästan 100 år av obruten rapportering”. Liksom allt, som bär Syne Sylvéns signum är den högst läsvärd. Man får sig till livs en kavalkad av det största i svensk idrottshistoria, varvad med det viktigaste i SvD-sportens förflutna genom nästan ett sekel. Gå in och läs, ni som är intresserade av de stora bragderna i svensk idrott.
Att SvD-sporten försvinner är förstås en sorglig händelse och en stor förlust för den mediala bevakningen av svensk idrott.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: