Håll tempot – snacka mindre

Semifinaler på herrsidan i Dubbel-SM. De som tagit sig till Strandbjörkshallen på söndagsförmiddagen fick sig till livs två matcher av helt olika prägel.
Den ena karakteriserades av rappt och sevärt spel i högt tempo och utan krusiduller. Klockan stannade klart under timmen, då det ena finalparet var korat. Kort sagt, dubbel som dubbel skall spelas.
Den andra hade helt andra förtecken. Tempot var lågt inte minst till följd av långa överläggningar och ideliga handskakningar mellan poängen i det servande paret. Två för all del jämna set tog bortemot två timmar i anspråk, no ad till trots. Tider runt 40 sekunder från en poäng till nästa var långt ifrån sällsynta
Precis som många andra ”moderniteter” som t ex det påfrestande handdukstorkandet titt som tätt har de långa resonemangen mellan poängen sin förebild på högre nivå. Handdukstorkandet förskonades vi dessbättre från i helgen.
Många tennisälskare tycker att fenomenen är löjliga. Sportens anseende växer förstås inte bland idrottsintresserade i allmänhet, när dubbelspelare med handen eller underarmen för munnen i långa seanser försöker komma överens om var serven skall placeras, oavsett vilket tungomål opponenterna talar.
De här påtalade skönhetsfläckarna förtar ingalunda helhetsintrycket av Dubbel-SM. Det blev en mycket trevlig tävling med mycket spel och stor glädje. Vi står gärna som arrangerar på nytt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: