Originell ranking

Jonas Arnesens krönika i senaste numret av Svenska Tennismagasinet utgör synnerligen intressant läsning ur dubbla perspektiv. Den skarpsinnige och som alltid välinitierade Jonas har fångat den översta ledningsfunktionen i svensk tennis såväl i nuet som i det historiska perspektivet.
Under rubriken ”Dags för Dahlström att visa handling” belyser Jonas å ena sidan det faktum att förbundet har en ny generalsektreterare, som har varit anställd i ungefär ett halvår utan att ge märkbara avtryck varken inåt eller utåt. Å andra sidan presenterar han i det historiska perspektivet något så originellt som en rankinglista över alla Dahlströms företrädare på den svenska tennisens vd-post.
Förväntningarna har varit stora alltsedan Ulf Dahlström i våras övertog uppdraget efter Henrik Källén. Ulf är synnerligen meriterad för uppgiften. Förutom gedigen erfarenhet från näringslivet och den professionella tennisen är östgötens uppväxt i den svenska tennismyllan nog så betydelsefull.
Jonas listar ett antal områden, där Dahlström med fördel kan profilera sig och tennsen hårt. Här är det bara att hålla med. Ulf Dahlström, det är läge för dig att – om inte peka med hela handen – synas och höja tennisens röst i de idrotts- och samhällspolitiska debatterna.
Jonas´ ranking av de generalsekreterare, som verkat i svensk tennis, är förstås godis för den som varit med i stort sett på hela resan. Persongalleriet i sig väcker självfallet alldeles speciella minnen.
Som i all ranking finns det givetvis synpunkter bland oss, som finner listan  intressant, på ordningsföljden. Med reservation för att min bild av Sten Heyman är lite diffusare än den av de övriga, är min uppfattning att de tre topprankade, Heyman, Thomas Hallberg och Rolf Levin, står i en klass för sig. Gediget tenniskunniga och allmänkompetenta personer var deras signum. De övriga är dessvärre i stor utsträckning exempel på mindre lyckade rekryteringar eller nödlösningar.
– – – – – – – – – – – –
Jonas´ avslöjande att den kontroversielle Henrik Källén, Ulf Dahlströms företrädare, fortfarande sju månader efter avgång på egen begäran, uppbär full lön är förstås pinsamt för förbundet. Här verkar en hund ligga begraven.

Annonser

One Response to Originell ranking

  1. Nisse skriver:

    Det förhåller sig nog så att Dahlbo för att skydda Källen och för att underlätta för honom att hitta ett nytt jobb (55 år och lågkonjunktur….) säger att Källen sagt upp sig själv. Sen glömmer nog Dahlbo att det inte går ihop med att betala 7 månadslöner…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: