Lappen i Milano

I den läsvärda norska tennisbloggen.net hittade jag ett intressant inlägg som handlade om fokusering. I anslutning till texten länkades också till den begåvade affärsidé, som bilden visar. Alltså ett angeläget budskap på racketskaftet till hjälp för att hålla koncentrationen mellan poängen. Variationen på budskap är stor.
Tankarna går osökt till den historiska ”Lappen i Milano”. Sverige spelade europafinal i Davis Cup 1961 mot Italien. En chauvinistisk publik, fuskande linjedomare och Europas bäste spelare, Nicola Pietrangeli i motståndarlaget innebar värsta tänkbara förutsättningar. Sverige hade aldrig betvingat italienarna på bortaplan.
Janne Lundqvist mötte Pietrangeli i öppningsmatchen. Svensken chockade alla – publik, motståndare och även det svenska laget – genom att i varje kritisk situation plocka fram och läsa på en papperslapp han hade i byxfickan.
Hur mycket lappen betydde må vara osagt, men Janne stod för bedriften att besegra världens meste Davis Cup-spelare genom tiderna, därtil i lejonets egen kula och under värsta tänkbara yttre förutsättningar.
Texten på lappen var den här enligt Jannes bok ”Tokig i tennis”

– Låt publiken skräna och låt domarna döma fel. Då vinner du det här fallet också.

Den sista meningen har sin förklaring i att TV-advokaten Perry Mason,  sinnebilden av en skarp försvarare, var högaktuell vid den aktuella tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: