Det är klart, ”Yvve”!

– Kan man anmäla sig till Skinkdubbeln snart?
Visst är det skönt med människor, som har framförhållning då det gäller de stora tennishändelserna. I helgen ställde Yvonne Heinonen, vinnare för två år sedan, denna angelägna fråga – med glimten i ögat förstås.
Det var givetvis bara att lägga på ett kol. Den 43:e Skinkdubbeln ligger nu ute på TenTour Online och eftersom det handlar om en jultradition sedan långt tillbaka, blir det självklart ”the same procedure  as every year”. Alltså, bara att gå in och anmäla, ”Yvve” och alla andra skinklirare!
43 år i följd och med i allt väsentligt samma upplägg är mäktigt. Jultraditioner ändrar man som sagt inte ostraffat. Därför har vi t ex genom alla åren hållt fast vid att spela i ett sk proset, först till 10 vunna games. Då det begav sig förekom detta upplägg i Jack Kramers proffscirkus. Finns det någon mer tävling, som fortfarande använder denna spelform?
I Skinkdubbelns barndom fanns inte moderniteter som tiebreak. Vid 9-9 spelade avgjorde man med ett vanligt game. Numera spelas ett vanligt tiebreak om ställningen blir 9-9.
Den enda väsentliga förändringen är Lilla Skinkdubbeln för barn upp t o m 12 år. Detta lyckade nytillskott har bara 25 år på nacken. Som kuriosa i samanhanget kan nämnas att nuvarande VTS-tränaren Calle Pihlblad var premiärvinnare 1987 i par med Calle Bergström. Calle B, som numera bor i Strömstad, besökte för övrigt Strandbjörkshallen under höstlovet med sina två döttrar, som var med i Höstlovstennisen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: