Grattis ”Fidde” och grattis svensk tennis

Idag kungjordes det, som varit känt i den allra innersta VTS-kretsen ett tag men dessbättre inte läckt ut: ”Fidde” Rosengren blir ny förbundskapten med avsevärt utvidgat arbetsområde jämfört med den tidigare tjänsten. Stort grattis ”Fidde”!
Det skall sägas direkt, att ”Fidde” glädjande nog inte släpper taget i VTS. Han kommer att vara kvar i ungefär halverad omfattning jämfört med hur det ser ut idag, vilket vi är mycket tacksamma för.
Samtidigt finns det anledning att gratulera Svenska Tennisförbundet av minst två skäl. Nummer ett är att man har insett, att i den situation, som svensk tennis befinner sig i idag, krävs en helt annorlunda förbundskaptensroll och ett annorlunda arbetssätt än då vi var en ledande  DC-nation.
Det andra är att man gjort bästa tänkbara personval för tjänsten. Jag är övertygad om, att ”Fidde” med sin oerhört breda och framgångsrika bakgrund är outstanding för uppgiften. ”Fidde” har som ingen annan en djup förankring hela vägen från den nog så viktiga klubbmyllan till de allra största internationella arenorna. Han har med samma osvikliga engagemang väglett 10-åriga VTS-löften i blygsamma juniorsammanhang som t ex Jonas Björkman och Mario Ancic på högsta ATP-nivå.
Som VTS-are är man förstås extra stolt att ännu en av de våra rekryteras till det finaste uppdraget i svensk tennis, att vara Davis Cup-kapten. Calle Hageskog och Mats Wilander har fått en mycket värdig efterträdare i ”Fidde” Rosengren.
Låt oss hoppas att fredagen den 23 november 2012 kommer att markera en vändpunkt i den svenska tennisens historieskrivning.

Annonser

3 Responses to Grattis ”Fidde” och grattis svensk tennis

 1. Ola H skriver:

  Kompetens = färskvara
  Ingen kan klandra valet med tanke på FR:s record som proffstränare. Men resultaten ligger några år bakåt i tiden och det är 20 år sedan han jobbade med den tennis som nu gäller, dvs från junior till senior och från future – atp. Och, på dessa år har mycket ändrats! Enormt mycket!

  Att få en idrottskrigare som Jonas B att jobba på som tusan i början av 90-talet är en sak. Att få dagens ungdomar, med en helt annan bakgrund och idrottskultur i ryggen, att ta i och se värdet i ett lag m.m – det är ingen självklarhet.

  Jag tror och hoppas engagemanget överskuggar och vinner kampen. Men hissar liten varningsflagg för att problemen Fidde kommer stöta på inte kan lösas av honom utan måste upp på bordet i svensk tennis och då handlar det om hur juniorerna 10-15 fostras och vad de får med sig för värden.

  Och Åke, kanske kan man göra en APP så de förstår?

 2. Kalle I skriver:

  Kanske kan också fidde övertyga media om att de tennisspelare som finns trots allt är mkt bra. Om inte annat kanske han kan övertyga Smålandsposten om att DC-laget i div 1 är bättre än Öster eller Lakers?

 3. Johan Rosenqvist skriver:

  All heder åt SvTf som lyckats knyta Fidde till uppgiften som förbundskapten med den bredare rollen. Vem får vi se som hans kollega med samma bredd på damsidan. Eller har man glömt bort tjejerna, som vanligt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: