Kval väntar

Elitserieavslutningen i Strandbjörkshallen blev en i alla avseenden värdig tillställning. En gedigen VTS-vinst var naturligtvis det viktigaste. Det skall dock sägas, att de sympatiska gästernas från Höllviken i högsta grad bidrog till att matchen höll hög idrottslig kvalité.
Opponenterna från sydskåne, som överraskande grejat nytt elitseriekontrakt redan före sista omgången, mötte upp med sina bästa tillgängliga spelare, agerade överlag fokuserat, satte inte – när alla singlarna var förlorade – in medföljande reserver i dubblarna utan stred helhjärtat med bästa manskap till the bitter end.
Dubbelparet Marc Ferrigno/Jakob Gustafssons agerande i förstadubbeln var t ex föredömligt. Utan att egentligen ha något alls att spela för, jobbade de som galärslavar och fick till slut utdelning i matchtiebreak mot Pontus Norberg/Olle Thestrup i en mycket sevärd tillställning. Spelare, som agerar på det viset, måste älska att spela tennis.
Mot denna bakgrund var VTS-viktorian extra stark. Speciellt glädjande var att Viktor och Olle äntligen fick utdelning i singelspelet och därmed stärkt självförtroende. Olle spelade väsentligt bättre än i lördags mot Lidköping och Viktor lyckades betvinga dansken Ferrigno, en högst svårspelad opponent. Pontus och Pontus plockade nya, övertygande singelvinster. Mycket imponerande med hänsyn till deras begränsade matchande på senare tid.
Eftersom det blev oavgjort i Stockholmsderbyt mellan SALK och Mälarhöjden, lade VTS beslag på kvalplatsen, den med hänsyn till förutsättningarna bästa utgången av den tillspetsade slutomgången. Motståndare – på bortaplan om drygt två veckor – blir vinnaren i div. 1 södra. Ett inte alltför djärvt tips är, att vi ställs mot starka Båstad/Göta, som bl a har Viktors dubbelkompis Isak Arvidsson på förstasingeln.

Annonser

One Response to Kval väntar

  1. Anders skriver:

    Grattis VTS! Nu gäller det att Odenbrink och Norberg levererar sin bästa tennis( som de kan)

    Åke, är Kåcke Jonsson engagerad i à-lagstenisen nuförtiden?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: