Målmedvetenhet ger resultat

F152
Calle Pihlblad har haft två tydliga mål för VTS-tjejerna under hösten. Det första, avancemang till elitserien, gick i uppfyllelse förra helgen och det andra, Lag-SM-vinst för 15-årstjejerna, idag.
Tjejerna har varit med på noterna från start och prioriterat seriespelet. För Kajsa och Anna har det förstås varit extra roligt att få vara del i båda framgångarna, och som de gjorde det i singlarna i dagens final mot SALK i Strandbjörkshallen!
Kajsa fullständigt krossade SALK-ettan Isabelle Entenza. VTS-tjejens tunga artilleri är högeffektivt när det fungerar som det gjorde denna decembersöndag. Extra glädjande var att matchen var nästan fri från koncentrationssvackor, något som Kajsa jobbar målmedvetet för att få bort. En liten tendens i slutet av första set och början av andra bemästrades elegant.
Anna måste ha gjort en av sina absolut bästa matcher mot SALKs Mirjam Björklund. Efter viss tveksamhet i första set agerade kvickfotade Anna mer resolut i den andra akten och ställdes därpå inför ett som alltid matchtiebreak. Glädjande nog höll VTS-tjejen nervtrådarna i styr och kunde därmed säkra SM-guldet.
Tjejerna har alltså inom loppet av en vecka skrivit dubbel VTS-historia. För första gången är vi uppe i damernas elitserie och för första gången vinner vi ett Lag-SM för flickor 15. Calle har med sitt smittande engagemang stor andel i båda milstolparna liksom Kajsa och Anna.
– – – – – – – – – – –
Tack, ni VTS-juniorer som hjälpte till med dömningen och gjorde det riktigt bra. En extra eloge till 13-åringarna Tim Heinonen och William Rosengren, som oförväget hoppade in på linjen i elitserien och nu i stolen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: