Kanske bäst så

Det var inte alldeles oväntat men likväl lite trist. Play off-matchen mot Båstad/Göta slutade med 2-4-förlust och åtföljande degradering till div. 1. 3-3 var inte långt borta, men storförluster på 3:e- och 4:e-singlarna gjorde att vi ändå var långt ifrån att vinna matchen.
VTS  är den klubb, som har längst erfarenhet av tennisens finrum. 21 av de 22 säsonger, som elitserien spelats i sin nuvarande form har vi funnits med. En enda gång har VTS-laget varit nere  i div. 1 och vänt. Detta framgår av maratontabellen, som ser ut så här i toppen, årets matcher ej inräknade
Skärmavbild 2012-12-15 kl. 17.13.57
Nästa år kommer alltså fyra klubbar gå ikapp oss. Ullevi har ju stigit av elitserien och ligger således kvar på 20 säsonger.
Det känns lite grann som att verkligheten hunnit ifatt oss. De senaste åren har det för VTS i elitserien varit ungefär som för Sverige i Davis Cup. Vi har hängt kvar på övertid i kraft av en stark laganda, efter omständigheterna överraskande starka spelmässiga insatser och ibland en smula tur.
Även om det känns vemodigt att lämna finrummet, är jag övertygad om att en sejour i en vässad div. 1 har sina plusvärden. En långsiktig plan att lotsa in nya och förhoppningsvis hungriga spelare, som med Viktor och Pontus som stomme bildar ett nytt lag, kan inte vara fel. En skadefri och fulltränad ”Rasse” skulle förstås vara en bonus.
Tröst för tigerhjärta ä att tjejerna spelar i elitserien nästa år…
– – – – – – – – –
Tack, Pontus och ”Rasse” för att ni höll VTS-flaggan i topp till the bitter end. Det visar hög moral och stort VTS-hjärta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: