På pricken

Rubriken ”Framtid eller död” är extra tillspetsad, men innehållet i ”Fiddes” senaste artikel i Svenska Tennismagasient är en lisa för själen. Vår tillträdande förbundskapten fångar – med glimten i ögat – problematiken med s k smartphones på ett lysande sätt.
Det som vi dagligdags märker i Strandbjörkshallen är med all sannolikhet inte unikt för Växjö eller bara för tennisen. De små tekniska underverken slukar all uppmärksamhet och tenderar att bli ett allvarligt socialt gissel.
Man pratar inte längre med varandra, man umgås med sin iphone. Detta i långa stycken asociala beteende är  dessvärre inte begränsat till våra juniorer. Man kan se precis samma förhållningssätt hos äldre spelare och även många föräldrar. Istället för att ta en fika eller promenera runt Växjösjön medan barnet gör sitt träningspass är man fullt upptagen med den lilla fyrkantiga tingesten. Vad man sysslar med förtäljer förstås inte historien, men gammalt hederligt telefonerande är väldigt ovanligt för de flesta.
Inom tennisen, kan man på tävlingar se juniorer fullt upptagna med telefonen t ex samtidigt som en kompis är inbegripen i ett spännande slutskede i en match. Att sitta och spela spel, följa facebook eller vad man gör istället för att aktivt ta del av och förkovra sig i tennis, är förstås allvarligt. Kompisen får inte det stöd vederbörande förtjänar och den som är försjunken i umgänget med telefonen missat den viktiga utbildning, som att se på tennis utgör. Dessutom är det i högsta grad oförskämt att sitta på läktaren knappande på mobilen.
Vad som sker hemma på kammaren är vars och ens ensak men att begränsa sig till nödvändiga samtal, när man är på tennisanläggningen, är en god nyårsföresats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: