Årets idrottsöverraskning

P4KrSå här trevligt var det att som VTS-are ta del av P4 Kronoberg idag. Den lokala radiokanalen utser varje år ”Årets Idrottsöverraskning”. För 2012 tillfaller denna utmärkelse damlaget i Växjö TS, ett mycket välmotiverat val tycker förstås vi som har följt tjejernas väg mot elitserien på nära håll.
Visst var de välförtjänt glada, Kajsa Rinaldo-Persson och Victoria Pahlett, när de företrädde laget i intervjun med radions Anna Tigerström strax före jul.
Positiv uppmärksamhet är alltid stimulerande. Att få den i tuff konkurrens är förstås extra sporrande. För visst är konkurrensen knivskarp i dagens idrottsväxjö med omnejd, inte minst efter tillkomsten av arenastaden.
VTS-tjejerna och deras ledare Calle Pihlblad och ”Fidde” Rosengren har infriat en tuff målsättning och gjort det på ett imponerande sätt. Calle har med sitt osvikliga engagemang byggt upp en lagkänsla och lagsammanhållning, som är föredömlig och fått med sig tjejerna på bästa tänkbara sätt. Alla har, utan minsta tendens till konstigheter, satt seriespelet i främsta rummet – ingen självklarhet i en individuell sport som tennis – och bjudit till för laget, var och en efter bästa förmåga.
Nästa års seriespel kommer att kännas annorlunda med damlaget som främsta VTS-företrädare. Jag är övertygad om att tjejerna kommer att försvara de blågula VTS-färgerna på bästa tänkbara sätt, samtidigt som vi hoppas på en snabb återkomst till finrummet för killarna.
Det fanns en tid, då det – helt grundlöst – hette, att ”i Växjö TS bryr man sig inte om tjejerna”. Vi har aldrig, varken i tennisskolan eller i fortsättningsavdelningarna gjort några könsskillnader. Alla har varit lika välkomna oberoende av könstillhörighet. Däremot var verkligheten den, att vi hade en lång och framgångsrik epok, då killarna helt dominerade scenen. Har vi hösten 2012 varit med om inledningen av en liknande tjejepok?

Annonser

One Response to Årets idrottsöverraskning

  1. Mattias skriver:

    Grattis tjejer och Calle! Ni har varit strålande under 2012. Önskar er all framgång även under 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: