Gott nytt tennisår

När det gamla året drar sin sista suck, och det nya skall ta vid, tillhör det traditionen att uttrycka önskningar och förväntningar. Vad 2013 kommer att innebära för svensk tennis i allmänhet och alldeles speciellt för Växjö TS kan vara anledning att fundera över denna regniga nyårsafton.
I det större perspektivet emotses ”Fidde” Rosengrens entré i den nyskapade rollen som förbundskapten med mycket spänt intresse och med höga förväntningar. ”Fiddes” uppgift blir förstås långtifrån enkel. Metodiskt och tålmodigt grovarbete krävs, vilket ingen är mer medveten om än ”Fidde” själv. Lycka till i det långt ifrån avundsvärda jobbet, ”Fidde”! Du är ratt man på rätt plats.
2013 blir det upp till bevis, hur våra ATP-tävlingar klarar sig utan kvalificerat svenskt inslag – såvida inte Robin Söderling kommer tillbaka. Swedish Open, som kanske är känsligast, stod rycken bra 2012 med ett relativt blygsamt publiktapp. Men hur går det, om vi måste vänta tills bröderna Yemer blir flygfärdiga?
På hemmafronten på Söder i Växjö blir förstås nytt JSM-arrangemang – 12- och 16-åringarna precis som för två år sedan – årets höjdpunkt. Senast det begav sig, skildes vi från uppgiften med ett mycket positivt eftermäle. De minnena bör vi ta med oss i det omfattande planerings- och genomförandearbetet för den kommande tävlingen. En regnfri augustivecka i Strandbjörket är en nåd att stilla bedja om och en nog så viktig pusselbit i sammanhanget.
I seriespelet frampå höstkanten blir det självfallet spånnande att följa, hur det nypromoverade damlaget klarar sig i elitserien. Den sammanhållning och lagkänsla, som tjejerna visat kan, i kombination med ett års fortsatt utveckling, bära långt.
På herrsidan fokuserar vi på det positiva i nedflyttningen till div. 1. Efter flera års ”lindansande” blir det nu möjlighet att formera och konsolidera ett delvis nytt lag. Calle Pihlblads jobb på tjejsidan kan gärna stå modell.
Juniorsatsningen med Södra som sponsor och Mats Wilander som affischnamn och mentor går in på sitt andra verksamhetsår. Erfarenheterna av inledningsåret har utvärderats. Vissa förändringar kan bli aktuella 2013.
Det kommer som vanligt att hända mycket i Strandbjörkshallen och på våra utebanor 2013 utöver det som här uppmärksammats. En generell önskan inför det nya året: Lite mer av det mesta, d v s ställ upp på den omfattande aktivitetsmeny som erbjuds!
Gott Nytt År tillönskas alla läsare av denna blogg!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: