Svensktopp i Strandbjörkshallen

”Fidde” Rosengren har i veckan inlett sitt nya, spännande förbundskaptensjobb. Han är i Uppsala med ett 10-tal utvalda spelare för träning och Vintertourspel i helgen. Nästa vecka blir det repris i Strandbjörkshallen och Glimstedt Open.
”Fiddes” upplägg innebär naturligtvis ett rejält lyft för Glimstedt Open, vilket vi är mycket tacksamma för. Vår tävling, liksom den i Uppsala, får ren SM-karaktär på herrsidan. Det gäng, som ingår i ”Fiddes” första utgallring, innehåller hela dagens svenska elit med undantag för Andreas Vinciguerra, som har valt ett annat upplägg.
I Strandbjörkshallen kommer ”Fidde” att ha träning – säkerligen tuff och sevärd sådan – tisdag, onsdag och torsdag förmiddag. Från lunchtid på torsdag går så kvalet igång.
I det läge, som svensk tennis befinner sig för närvarande, är förstås ”Fiddes” upplägg en perfekt vitamininjektion. För tävlingarna i Uppsala och Växjö är det ett oerhört lyft. För de berörda spelarna, som inte är bortskämda med extravaganser, är givetvis möjligheten att ta del av ”Fiddes” erfarna ledarskap en stark sporre.
Utöver ”Fiddes” landslagsgäng är anmälningslistorna i Glimstedt Open glädjande långa och kvalitativa både på herr- och damsidan, då en dag av anmälningstiden återstår. Intressant är att nästan lika många tjejer som killar är anmälda. Men erfarenheten säger att mycket kan hända mellan anmälningstidens utgång och sign in.
Sedan i somras har vi samma villkor för herrar och damer i Glimstedt Open, lika stora startfält och samma prissumma. Där skiljer vi oss från den penningstinna Uppsalatävlingen, som har ungefär en tredjedel i prispott för damerna jämfört med herrarna.
Välkomna till tennisfest i Strandbjörkshallen om en dryg vecka.

Annonser

One Response to Svensktopp i Strandbjörkshallen

  1. Philip skriver:

    Gillar starkt det här upplägget. Hoppas att de kommer åka med stora trupper till ett antal Futures också. Nu känns det som de här killarna får en jättechans och att det kommer att visa sig vilka som verkligen vill satsa stenhårt och vilka som inte är rustade för ett liv som heltidsspelare. Jag hoppas verkligen att vi om två år kanske har en grupp på 3-4 spelare som tagit stora kliv och kan matcha på Challengernivå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: