Intressant Smp-serie

– Det håller inte att slarva med träningen. Det är det jag har fått sota för.
– Jag var lat och bekväm.
Smålandsposten har de senaste dagarna på den allmänna avdelningens fördjupningsserie ”Inblick”  haft en intressant serie på temat ”Ungdomsidrott på lek och allvar”. Ämnet är ständigt aktuellt, inte minst i dessa dagar, då fotbollsklubben Vasalund, som gallrar bland 5-åringar, valsar omkring i spalterna.
I dagens tidning ägnas ett helt uppslag åt ”Rasse” Jonasson och Carolina Klüft, två lokala stortalanger vars karriärer tog helt skilda vägar. Citaten i inledningen står en självkritisk ”Rasse” för.
”Rasse” är som sagt självkritisk, när han blickar tillbaka. Man får sig också en allvarlig tankeställare, när VTS-aren beskriver de våndor, som drabbade honom, när han som 12-åring skulle åka till Bahamas och Nike Masters utan vare sig mamma, pappa eller någon VTS-tränare. Frågan inställer sig direkt: Är det nödvändigt/lämpligt att skicka 12-åringar tvärs över halva jordklotet för att idrotta?
Till saken hör, att ”Rasse” – inte bara i knatteåldern – älskade att ha support runt banorna, inte bara av mamma, pappa och VTS-kompisar. Farmor och farfar var oftast med liksom andra anförvanter och vänner. Det sägs, att ”Rasse” då och då ringde runt till släkten och informerade, inför match.
Men inget ont som inte för något gott med sig. ”Rasse” har inlett en tränarkarriär i VTS och gjort det på ett sätt som lovar mycket gott. ”Rasse” växer med uppgiften hela tiden. Han har idel öra hos sina adepter. Hans taktiska sinne och hans egen breda erfarenhet – på gott och ont – är verktyg som kan forma honom till en tränare av yppersta klass, inte minst som ”travelling coach”. Hans glöd och engagemang är – så här långt – i Calle Pihlblad-klass.

Annonser

2 Responses to Intressant Smp-serie

  1. Mia skriver:

    Intressant läsning om Rasse. Vi är glada och tacksamma att Rasse är tränare för sonen. Han längtar till träningen varje dag och är alltid lika glad när han kommer hem. Tack Rasse, du är redan en omtyckt och superduktig coach som har mycket att ge.

  2. Philip skriver:

    Tack för att du scannade in den här artikeln. Mycket intressant läsning. Ledare/tränare kan bara göra så mycket; drivkraften måste komma från spelaren själv som är beredd att ta sig igenom många tråkiga träningspass i gymmet och i löparspåret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: