Önskedröm

Det var mycket intressant att ta del av ”Fiddes” intryck efter premiärveckan som förbundskapten i svensk tennis. En uppenbart nöjd ”Fidde” var påtagligt belåten med det mesta, främst jobbet som hans spelare gjorde och det speciella tävlingsupplägget i Uppsalas vntertourtävling.
När man tar del av startfältet i Uppsala, går tankarna osökt till den gamla goda tiden, då SM för seniorer fortfarande fanns på tävlingsprogrammet. Tävlingen i Östra Aros skulle lätt platsa in som ett respektabelt svenskt mästerskap.
Numera arrangeras ju en samlad SM-vecka för ett stort antal idrotter på en och samma plats, i år i Falun. Extra intressant med evenemanget är den generösa och för varje idrott värdefulla TV-bevakningen i SVT, ett utsökt tillfälle att presentera en ny svensk tenniselit för en bredare grupp av idrottsintresserade.
För svensk tennis, så som det ser ut idag, skulle ett återupplivande av SM för seniorer sitta fint. Förutsättningen är förstås, att merparten av de bästa spelarna återfinns i lottningsträdet. Här spricker dessvärre förmodligen den vackra tanken.
”Fidde” har nämligen höga ambitioner. Dagens svenska elit på herrsidan hör ju hemma på futurenivå. ”Fiddes” tydliga mål för det närmaste året är, att 3-4 spelare i gruppen tar klivet upp på challengertouren. Det målet stämmer hela tennissverige in i. Om så blir fallet kommer sannolikt de praktiska problemen med att synka tider och annan planering bli oöverstigliga.
På hemmaplan i Växjö kan vi i Glimstedt Open se fram emot en tävling som är kvalitetsmässigt i nivå med den i Uppsala. Välkomna att stifta bekantskap med dagens svenska tenniselit i Strandbjörkshallen i veckoslutet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: