Det ser bra ut

Januari har varit en intensiv vintertourmånad. Två omständigheter har varit glädjande, då det nu kan vara dags för summering av denna tävlingsperiod.
Turneringarna i Uppsala och Växjö fick ju en extra knorr genom ”Fiddes” upplägg med träning och tävling i kombination på de båda ställena. Tävlingskvalitén blev – för att gälla svenska toursammanhang – maxad på herrsidan.
Extra glädjande är att de följande tävlingarna i Norrahammar och Borås numerärt har hållt samma bredd som de i Växjö och Uppsala. 24-lottningar rakt igenom med bra eller hyggliga kval vittnar om att det ser lovande ut. I sammanhanget skall man speciellt komma ihåg, att JSM 18 och USM 21, som tidigare om åren legat ett par veckor senare, lite olyckligt skarvar in i båda tävlingarna.
Den kanske största förändringen är kvalitén på damsidan. Alla de här berörda tävlingarna har inte bara bredd utan också en vass topp för att handla om nationell svensk nivå – en mycket tydlig scenförändring.
Tråkigt i sammanhanget är, att vintertourkalendern är alldeles för gles efter Boråstävlingen. Här finns mycket att göra inför nästa år. Vintertourtävlingar av den kaliber, som januarisviten utgör, borde vara arrangörsattraktiva.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: