Världens dyraste

GaragedörrJag slog på TV-n häromkvällen och råkade komma in mitt i Antikrundan. En man stod och bollade med en tennisboll mot en helt fristående gammal ruffig garagedörr.
Programmet sändes från Södertälje och föremålet för uppmärksamheten var förstås den världsberömda garageport, som Björn Borg börjat spela mot. En gammal garageport bland silverkandelabrar, kinesiskt porslin och möbler i wienerjugend. Snacka om katt bland hermelinerna!
Mannen hade tagit vara på porten i samband med renovering av den  fastighet, där den unge Björn bodde med sina föräldrar. Nu handlade det förstås om värdering av klenoden. Experten Rickard Thunér höll knappast igen, när han drog till med ett pris på det unika objektet.
100-150 tusen kronor var expertens uppskattning, utan minsta darr på rösten. Det måste tveklöst vara världens dyraste utrangerade garageportar.
En vanlig samlarnörd med tennis på agendan kan säkert betala rejält för t ex en Donnayracket som Björn spelat med. Men en garageport, knappast! Däremot borde den kunna ha en plats i Södertälje kommun.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.