Ju enklare, ju simplare…

Den späckade sporthelgen har inneburit mycket TV-tittande. Bland allt som serverats på ”burken” är det två svenska tjejer, som har lämnat ett tydligt eftertryck, bronsmedaljösen i Schladming Frida Hansdotter och friidrottens nya stjärnskott Irene Ekelund.
Den 15-åriga värmländskan, som slaktade det svenska rekordet och gjorde en världstid på 200 m, och omgivningen kring henne verkar vara helt ofördärvad. När hennes tränare hemma i Kil – jodå hon är klubbkompis med Stefan Holm – för ett par veckor sedan i en TV-intervju fick frågan hur man jobbar med denna supertalang, blev svaret att ”vi har roligt”.
När 15-åringen fick frågor om målsättning, var det enkla svaret att ”jag vill bli bättre” och inga konstigheter kring det. En befriande skön attityd. I Värmland tycks man alltså vara välgörande befriade från allt modernt teoretiserande och djupsinnigt problematiserande kring idrotten.
Rätt inställning till uppgiften verkar också VM-medaljören Frida Hansdotter ha. Hon betonade med eftertryck att hon vann bronset, inte förlorade guldet. På frågor om den tappade ledningen efter första åket grämde henne, var det enkla svaret, att det kommer nya möjligheter. Visst skulle en guldmedalj i Sotji nästa år vara denna tjej väl unnad.
– Ju enklare, ju simplare konstaterade Salig Dumbom redan på 1700-talet.

Annonser

One Response to Ju enklare, ju simplare…

  1. Micke S skriver:

    Håller helt med dig Åke, väldigt skönt och höra en sådan stor talang ha båda fötterna på jorden och inte ta något för givet i framtiden. Det kan ju hända så mycket under resans gång. det blir ju bara pinsamt att höra t.ex patrik rosenholm i tv sporten stå och säga att han har kapacitet att bli topp 50 i världen eller läsa en intervjuv med Hilda Melander där hon säger att hon tror hon har potential att bli bäst i världen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: