Tennisen hakar på

Dopning och blodvärden har ju varit huvudtema den senaste veckan i media. Fokus har koncentrerats på långdåkning på skidor. Känslorna har svallat maximalt.
Det började med SVT:s i förhandsinformationen kraftigt upphaussade ”Blodracet” i Uppdrag granskning, som t o m var på plats i VM i Italien. Janne Josefsson & Co spelade ut den ansedde idrottsprofessorn och dopningsbekämparen Bengt Saltin som sitt trumfkort.
Känslorna blossade upp i svenska och norska längdskidkretsar. Grannlandet i öster hade ju dragits ner i smutsen i Lahtis-VM 2001. I efterspelet i Debatt, likaledes i SVT, agerade de norska företrädarna nästintill i raserie, medan t ex Vladimir Smirnov, en gammal mästare med misstankar på sig, gjorde ett mycket balanserat intryck.
Som en följd av uppmärksamheten har Svenska skidförbundet tagit initiativet att lägga korten på bordet och offentliggöra hittills hemlighållna provresultat. Åtgärden applåderas av nuvarande landslagsåkare liksom av flera av gårdagens hjältar.
Intressant i sammanhanget är att tennisen hakar på i ämnet. I Aftonbladet på nätet kan man läsa det här. Den internationella tennisens antidopningprogram har väl knappast gjort sig känt för att vara särskilt helhjärtat. Men nu tar tydligen två ikoner, Federer och Nadal, steget fram i frontlinjen och kräver offentliga dopningstest.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: