Positiv tendens

Har det vänt? Två tävlingar i helgen på våra breddgrader med diametralt olika inriktning  tyder på att den tråkiga trenden med låga deltagarsiffror har brutits.
Tabergsdalen Indoors kan beskrivas som en modern motsvarighet till de gamla hederliga klass 3- och 4-tävlingarna. Denna tävlingstyp, som vi värnar om i Växjö TS och som nästan begrovs i samband med datorrankingens intåg, fyller absolut samma viktiga funktion idag som på ”den gamla goda tiden”.
En grupp unga VTS-are var uppe i Norrahammar under ”Rasse” Jonassons ledning. De tog med sig hem massor av nyttig tävlingserfarenhet mot kämpar av skiftande ålder och spelstyrka från Norra Småland och Västergötland. Norrahammartävlingen samlade så mycket folk, att man måste tillgripa både en extra tävlingsdag och ett mycket pressat spelprogram. Ibland får man som bekant ta det onda med det goda.
Karlskronavakan är i huvudsak en traditionell juniortävling men med det udda upplägget att spelet pågår nästan dygnet runt. Man kan ha många synpunkter på detta uplägg – 12-åringar som spelar dubbel mitt i natten bör man väl inte uppmärksamma barnavårdsnämnden på – men uppenbarligen är det attraktivt. Karlskronatävlingen har deltagarsiffror, som kan mäta sig med dem i de skånska tävlingarna.
Tennis Syd hade i veckan möte med sommarens Wilson Junior Tour-arrangörer. Även här andades det optimism i summeringen av fjolårets premiärtour. Låt oss hoppas att den stigande deltagarfrekvensen håller i sig i denna ambitiösa tävlingsform, inte minst i Strandbjörksspelen 2013.
– – – – – – –
Grattis förresten Christopher Edberg till klassvinst i Norrahammar och Annie Heinonen i Karlskrona.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: